Je bent hier:

LOPENDE PROJECTEN

Modernisme in de Kempen

De Kempense onroerenderfgoeddiensten en architectuurplatform AR-TUR gaan zowel in binnen- als buitenland op zoek naar de beste voorbeelden van verduurzamen van modernistisch erfgoed. Zo bouwen we aan een duurzame toekomst voor het modernisme in de Kempen.

Logo Goei Gerief

Goei Gerief

Sinds begin 2021 werken we, met financiële steun van Leader MAK+,  aan een groot inventarisatie- en ontsluitingsproject rond landbouwerfgoed. In de gemeenten Baarle-Hertog, Beerse, Hoogstraten, Merksplas en Rijkevorsel gaan we op zoek naar landbouwalaam (landbouwwerktuigen) en -technieken. We proberen zoveel mogelijk collecties en technieken te inventariseren, digitaliseren en documenteren. Op Erfgoeddag 2022 organiseren we hier een publieksevenement voor.

Grave Ravenpad

Families met baby’s, peuters en kleuters vormen een doelgroep die in de cultureel erfgoedsector nog vaak over het hoofd wordt gezien. We deden een oproep naar een regionale erfgoedpartner met goesting om het cultureel erfgoed waarin hij gespecialiseerd is, toegankelijk te maken voor families met jonge kindjes. Die enthousiaste partner werd gevonden in collectief MOOS.

Kempense Kerststallen

Met het project Kempense Kerststallen, willen we – samen met de andere Kempense Erfgoedcellen – de traditie van de kerststal borgen. We mikken op verschillende doelgroepen. We brengen de buitenkerststallen (ondertussen meer dan honderd) in kaart en gaan op zoek naar miniatuurkerststallenbouwers en -verzamelaars.

Erfgoed Noorderkempen

Druivenstraat 18

2300 Turnhout

014 44 33 62

info@erfgoednoorderkempen.be