Je bent hier:

LOPENDE PROJECTEN

80 jaar Bevrijding

80 jaar Bevrijding is een bovenlokale samenwerking tussen de gemeentes Baarle-Hertog, Beerse, Merksplas en Vosselaar, met tal van partners waaronder Erfgoed Noorderkempen. Dit project herdenkt het einde van de Tweede Wereldoorlog in onze regio aan de hand van een feestweekend en reizende expo.

Bels Lijntje

Inleiding Velen kennen het Bels Lijntje als het toeristisch fietspad tussen Turnhout en Tilburg. Tot voor 35 jaar raasde er echter nog een trein over dit traject. Op 1 oktober 1867 opende de spoorlijn. De Grand Central Belge had grootse plannen met de lijn. Het zou het spoor voor internationaal goederen- en passagierverkeer tussen Nederland…

Modernisme in de Kempen

De Kempense onroerenderfgoeddiensten en architectuurplatform AR-TUR gaan zowel in binnen- als buitenland op zoek naar de beste voorbeelden van verduurzamen van modernistisch erfgoed. Zo bouwen we aan een duurzame toekomst voor het modernisme in de Kempen.

Kempense Kerststallen

Met het project Kempense Kerststallen, willen we – samen met de andere Kempense Erfgoedcellen – de traditie van de kerststal borgen. We mikken op verschillende doelgroepen. We brengen de buitenkerststallen (ondertussen meer dan honderd) in kaart en gaan op zoek naar miniatuurkerststallenbouwers en -verzamelaars.

Erfgoed Noorderkempen

Druivenstraat 18

2300 Turnhout

014 44 33 62

info@erfgoednoorderkempen.be