Je bent hier:

JAARLIJKSE EVENEMENTEN

Archeologiedagen

Duik tijdens de Archeologiedagen mee in ons ondergronds erfgoed! Partners: Forum Vlaamse Archeologie + de Vlaamse Provincies Datum: 26, 27, 28 mei 2023 Onze bodem zit vol met verhalen die verteld willen worden. Archeologie spreekt tot de verbeelding van klein en groot. Opgravingen maken ons nieuwsgierig want ze vertellen iets over ons verleden: hoe leefden…

campagnebeeld Erfgoeddag 2020 - 2021

Erfgoeddag

Erfgoeddag is dé feestdag voor het cultureel erfgoed. Elke eerste zondag na de paasvakantie zwaaien musea, erfgoedliefhebbers en verenigingen hun deuren open en presenteren trots het diverse erfgoed van hun streek. Samen pakken ze uit met een veelkleurige waaier aan gratis activiteiten rond een jaarlijks wisselend thema.

Erfgoedweken

De Erfgoedweken, dat is een educatief initiatief dat in de periode rond Erfgoeddag leerlingen en hun leerkrachten uitnodigt om een duik te nemen in het verrassend veelzijdige erfgoed van hun schoolomgeving.

Open Monumentendag

Elk jaar in september is het op veel plaatsen in Europa Open Monumentendag. In Vlaanderen valt dit traditioneel op de tweede zondag van september. Op die dag gaan de deuren en poorten van bijzondere gebouwen, landschappen en archeologische sites wagenwijd open.

Erfgoed Noorderkempen

Druivenstraat 18

2300 Turnhout

014 44 33 62

info@erfgoednoorderkempen.be