Je bent hier:

VORMING EN EDUCATIE

Aanbod vorming

Hoe zorg je ervoor dat jouw favoriete erfgoed bewaard blijft voor de volgende generaties? Wij maken je wegwijs in alle facetten van erfgoedzorg. 

Educatieve pakketten

Molen je mee?

Ben jij leerkracht en zie je een klasuitstap naar een molen wel zitten? Met ons educatieve pakket ‘Molen je mee?’ kunnen jullie perfect voorbereid op pad gaan, en nadien al het geleerde nog uitgebreid verwerken.

Kempense Klaprozen

Wie zijn toch die mannen wiens namen prijken op de WO1-monumenten? Scholieren en vrijwilligers gaven deze Kempense klaprozen terug een gezicht en een verhaal.

Volksverhalen mix&match

Zijn lokale volksverhalen saai, gelogen en dom? Of kunnen kinderen en jongeren juist heel veel leren door er actief mee aan de slag te gaan in de klas? Copy & paste om een les perfect op maat van jouw leerlingen samen te stellen. 

De Vagebond

Wat is een kolonie van weldadigheid en hoe voelde het om daar te wonen? Laat je leerlingen spelenderwijs kennismaken met de 200-jarige geschiedenis van dit UNESCO Werelderfgoed.

Levenswandeling

Hoe zag het leven er vroeger, zowel hier als elders, uit? Hoe werd er gefeest, gewerkt, getrouwd en gewoond?
Levenswandeling laat groot en klein op een speelse manier het gesprek aangaan.

This is not a game

Hoe voelt het om je land uit te moeten vluchten en een nieuwe, veilige plek in de wereld te zoeken? Kruip via dit bordspel in de huid van een vluchteling van eeuwen geleden, van nu, en alles daartussen.

EDUBox Cultuur

Hoe laat je jongeren met een frisse en kritische blik naar de wereld kijken? Dompel je klas onder in boeiende thema’s met interactieve leerervaringen, verrijkt met audiovisueel materiaal en VRT-experten.