Je bent hier:

HULP BIJ DIGITALISEREN

Wat?

Een museumbezoeker ziet meestal slechts een fractie van wat een museum bewaart. Tot 95% van een collectie blijft onzichtbaar in het depot liggen. Door al deze voorwerpen, documenten of archieven te digitaliseren en te registreren kunnen we ze wel zichtbaar maken en meer mensen bereiken dan ooit mogelijk was. Een geïnteresseerd erfgoedpubliek verwacht ook dat informatie over museumobjecten, erfgoedbibliotheken, archieven en/of tradities, vandaag op het internet staat.

Hoe?

Met Allemaal Digitaal willen we beheerders van erfgoedcollecties helpen hun achterstand inzake digitalisering en registratie weg te werken via een integrale aanpak. Daarom leveren we gratis de juiste apparatuur en software, maar ook de juiste (zuurvrije) verpakkingsmaterialen aan om kwetsbare boeken, archieven of collectiestukken in te verpakken. Tenslotte zorgen we ook voor opleidingen en workshops om deze belangrijke klus te klaren.

Meer weten over het project Allemaal Digitaal?

Contacteer onze erfgoedconsulent behoud en beheer.

0471 38 31 17

lotte.engelen@erfgoednoorderkempen.be

Als je zelf op zoek bent naar informatie over het digitaliseren en online presenteren van erfgoedcollecties, kun je altijd eens een blik werpen op op de Wiki van Project CEST.

Het is een toolbox waarin niet alleen erfgoedstandaarden staan, maar ook de randvoorwaarden om specifieke erfgoedcollecties correct te digitaliseren en te registreren.