Je bent hier:

SUBSIDIES EN PREMIES

Erfgoed op een goede manier beheren of publiek maken is niet altijd vanzelfsprekend. Afhankelijk van je plannen zijn er vaak mogelijkheden om hiervoor ondersteuning te krijgen, niet alleen bij Erfgoed Noorderkempen, maar ook bij andere instanties. We proberen je hier alvast wegwijs rond de verschillende mogelijkheden. Heb je concrete vragen, laat gerust iets van je horen!

Projectsubsidies cultureel erfgoed

Heb je een idee voor een leuk cultureel erfgoedproject, maar niet voldoende financiële middelen om dit te realiseren? Mogelijk kunnen wij jou dan wel ondersteunen.

Periodieke publicaties cultureel erfgoed

Geeft je op regelmatige basis een erfgoedtijdschrift uit? Bijvoorbeeld een ledenblad, een jaarboek of een nieuwsbrief.  Dan kun je hiervoor onder bepaalde voorwaarden bij ons subsidies aanvragen!

Premies beschermd erfgoed

Voor onderhouds- of restauratiewerken aan beschermd erfgoed komt u in aanmerking voor een erfgoedpremie. Bekijk hier wat voor u de beste formule is.

Fiscale voordelen beschermd erfgoed

Naast erfgoedpremies voorziet de overheid ook fiscale stimuli voor investeringen in beschermd erfgoed. We geven een overzicht.

Erfgoedlening

Alle eigenaars en beheerders van bouwkundig erfgoed hebben recht op een erfgoedlening voor verbouwingswerken die rekening houden met de erfgoedwaarden. Lees er alles over.

Alternatieve financiering

Naast premies, subsidies en fiscale maatregelen is er steeds meer nood aan alternatieve financieringsvormen. We geven een overzicht.

Onkostenvergoeding Erfgoeddag & Erfgoedweek

Doe mee met Erfgoeddag: laat het publiek genieten van jouw favoriete erfgoed, en geniet zelf van een onkostenvergoeding. Bekijk hier hoe dat werkt.