Je bent hier:

ERFGOED ONDERZOEKEN

Ben je als student of onderzoeker geïnteresseerd om je te verdiepen in het erfgoed van onze Noorderkempen? We helpen je graag verder op je zoektocht naar het boeiende verleden van onze streek.

Kennis en expertise

Erfgoed Noorderkempen heeft verschillende experten in huis die je met je onderzoek verder kunnen helpen. Daarnaast hebben we ook een ruim netwerk van partners die met het erfgoed op lokale of regionale schaal bezig zijn.

Vaak hebben we zelf al heel wat informatie (digitaal) beschikbaar. Daarnaast bezitten we ook een ruime handbibliotheek met talrijke -soms zeldzame- naslagwerken rond de geschiedenis, archeologie en het bouwkundig erfgoed van de Kempen en daarbuiten.

Voor het toegankelijk maken van archeologische vondsten uit de regio werken we intensief samen met het Erfgoeddepot Noorderkempen

Inspiratie voor onderzoek!

Er is nog veel te achterhalen over de geschiedenis van de regio. Elk nieuw onderzoek brengt vaak evenveel nieuwe boeiende vragen mee. Samen met onze partners houden we een lijst bij van mogelijke onderzoekonderwerpen voor bachelor- of masterstudenten.

Contacteer onze erfgoedconsulenten

014 44 33 85

info@erfgoednoorderkempen.be