Je bent hier:

DE VAGEBOND

In de zomer van 2021 kregen de koloniën van Weldadigheid de status van UNESCO Werelderfgoed. In diezelfde periode was vzw LA:CH uit Hoogstraten bezig met het realiseren van een grote theaterproductie rond de geschiedenis van de koloniën: Het Groot Circus van het Klein Verdriet, dat in de zomer van 2023 plaatsvond op de site van Wortel-Kolonie en een immens succes was. Dit totaalspektakel nam de bezoekers mee doorheen de 200-jarige geschiedenis van Wortel-Kolonie en liet hen kennismaken met haar bewoners, de landlopers. 

LA:CH vzw ontwikkelde ook een educatieve box met daarin een bordspel, een beeldverhaal, achtergrondinfo, kopieerbladen met uitbreidingsopdrachten, extra informatie,… Met deze box kun je in de klas aan de slag om je leerlingen (van 5 tot ca. 14 jaar) meer te leren over de geschiedenis van de kolonies, maar ook hoe het voelt om een landloper, vagebond, verschoppeling,… te zijn.

Erfgoed Noorderkempen stelt 2 van deze boxen gratis ter beschikking voor scholen die hiermee aan de slag willen. Je vindt alle informatie over het spel, extra literatuur, media, interessante links en dergelijke hier

Ben jij leerkracht in de regio Noorderkempen en wil je dit educatief pakket gratis lenen?

Contacteer onze erfgoedmedewerker cultureel erfgoed.

014 44 33 62

cultureelerfgoed@erfgoednoorderkempen.be