Je bent hier:

VOLKSVERHALEN MIX&MATCH

Prikkel de nieuwsgierigheid van je leerlingen en geef betekenis aan de wereld die hen omringt door gebruik te maken van cultureel erfgoed uit de schoolomgeving: spannende lokale volksverhalen (uit de Vlaamse Volksverhalenbank van de KU Leuven).

Via cultuur-historische bronnen komen verschillende vakinhouden en eindtermen aan bod. De leerlingen duiken dieper in het wat en waarom van volksverhalen via lezen, luisteren, spreken, kritisch denken, samenwerken en muzisch creƫren. Verschillende vaardigheden en attitudes worden geoefend. Je werkt zelfs aan het algemeen welbevinden van de kinderen. Immers: wie het lokale erfgoed beter leert kennen en begrijpen, voelt zich meer betrokken bij en thuis in diens omgeving.

Aan de hand van de verschillende fiches mix & match jij als leerkracht de verschillende aangeboden werkvormen om zo tot een les op maat van jouw leerlingen en agenda te komen.

Het lesmateriaal is vooral geschikt voor leerlingen tussen 10 en 14 jaar, maar mist wat creativiteit van de leerkracht kan er ook in andere klassen mee gewerkt worden.

 

Het pakket bevat:

  • een handleiding
  • een lijst met geschikte volksverhalen uit de Noorderkempen
  • fiche 1: Waar en wanneer?
  • fiche 2: Waar of niet waar?
  • fiche 3: Waarom?
  • fiche 4: Wauw!

Download hier de verschillende word-documenten van het educatief pakket.

Lukt het downloaden niet?

Of heb je vragen of aanvullingen?

Contacteer onze erfgoedmedewerker cultureel erfgoed.

014 44 33 62

cultureelerfgoed@erfgoednoorderkempen.be