DEELWERKING ONROEREND ERFGOED

Onroerend erfgoed staat sinds 2003 op de agenda in de regio. De Archeologische dienst Antwerpse Kempen (AdAK) was één van de eerste door Vlaanderen gesubsidieerde intergemeentelijke Archeologische diensten (IAD’s).

De Vlaamse overheid erkent de dienst op 1 april 2015 als Intergemeentelijke Onroerend erfgoeddienst (IOED), waardoor Erfgoed Noorderkempen sinds 1 januari 2016 de gemeenten Baarle-Hertog, Beerse, Kasterlee, Oud-Turnhout, Rijkevorsel, Turnhout en Vosselaar ook ondersteunt op vlak van monumenten- en landschapszorg. Deze gemeenten zijn verder erkend als onroerenderfgoedgemeenten.

Samen met de gemeenten Hoogstraten, Merksplas, Arendonk en Ravels starten we in 2022 een aparte werking rond bouwkundig erfgoed op. We ondersteunen deze gemeenten bij het vormen van een lokaal beleid gericht op het niet-beschermd erfgoed.

 

Ben je op zoek naar ondersteuning hoe je best kan omgaan met jouw beschermd monument of pand op de inventaris bouwkundig erfgoed? Woon je in een waardevol landschap? Of is archeologisch onderzoek nodig bij jouw bouw- of verkavelingsproject?

Contacteer de erfgoedconsulenten van de deelwerking onroerend erfgoed. Je kan bij hen terecht met al je vragen.

Contact
Onroerend erfgoed (IOED): 014 44 33 85
info@erfgoednoorderkempen.be
Caroline Daemen (Bouwkundig erfgoed)
Jef Van Doninck (Archeologie en landschap)
Charlotte Delannoye (Bouwkundig erfgoed Arendonk, Hoogstraten, Merksplas, Ravels)