Je bent hier:

ADVIES ROND DEPONEREN

Erfgoed Noorderkempen is zelf geen collectie-beherende instantie , maar we helpen je graag op weg en geven advies waar je terecht kan met je collectiestukken en hoe je er mee om moet gaan.

Type erfgoed?

Er zijn verschillende types erfgoed die het bewaren waard zijn:

  • Onroerend erfgoed: dit zijn voornamelijk bouwkundige elementen of archeologische vondsten.
  • Roerend erfgoed: archiefstukken, schilderijen, oude foto’s, objecten met een verhaal, verzamelingen, materiële voorwerpen van allerlei aard.
  • Immaterieel erfgoed: tradities, gebruik, ambachten. Je kunt ze niet vastpakken, maar ze zijn daarom niet minder reëel.

Onroerend erfgoed

Heb je onroerend erfgoed in je bezit en wil dit graag goed bewaren of deponeren? Neem contact op met onze collectiebeheerder onroerend erfgoed. Bij het Erfgoeddepot Noorderkempen dat Erfgoed Noorderkempen samen met de Musea Turnhout uitbaat worden voornamelijk archeologische ensembles (vondsten en onderzoeksdocumentatie) en bouwkundige elementen bewaard.

Erfgoeddepot Noorderkempen

Roerend erfgoed

Onze consulenten bundelen hun expertise samen met de medewerkers van de Musea Turnhout. Ze staan u bij met advies over het behoud en beheer, voor de duurzame zorg van erfgoed. Beheerders van collecties uit 1 van de 11 gemeenten kunnen hier terecht voor expertise en ondersteuning over volgende onderwerpen:

  • Permanente en tijdelijke bewaring
  • (duurzaam) Verpakken van objecten
  • Veiligheid en beveiliging
  • Bewaaromstandigheden en opslag
  • Conservatie en restauratie
Archief- en collectiebeheer

Immaterieel erfgoed

Werk jij mee aan een immaterieel-erfgoedpraktijk die in gevaar is, die je nieuw leven wil inblazen, of wil je een project opzetten rond je eigen immateriële erfgoed? Neem dan contact met ons op!

Immaterieel erfgoed borgen

Website Erfgoeddepot Noorderkempen

Contacteer onze erfgoedconsulenten onroerend of roerend erfgoed.

onroerenderfgoed@erfgoednoorderkempen.be

cultureelerfgoed@erfgoednoorderkempen.be