Inleiding

Tante Erfgoed, dat was een gratis netwerkavond die de 3 Kempense erfgoedcellen samen organiseerden voor alle vrouwen die met erfgoed bezig zijn, of het nu professioneel of in hun vrije tijd is, en of het nu rond roerend, onroerend of immaterieel erfgoed is.

Verslag van het project

Waarom organiseerden wij deze netwerkavond? Eerlijk is eerlijk: op onze klassieke netwerkmomenten bestaat het publiek voor 90% uit mannen. En voor alle duidelijkheid, dat vinden we prima, want het zijn allemaal toffe, betrokken kerels!

Maar we weten dat er ook heel veel – minstens even toffe – vrouwen met erfgoed bezig zijn in de Kempen en daarbuiten. Hen nodigden we graag uit om mekaar (beter) te leren kennen.

Tante Erfgoed vond plaats op donderdagavond 6 juni 2019 in De Schuur in Rijkevorsel, een sfeervolle locatie met een erfgoedcollectie die op een prachtige manier tentoongesteld werd door Mie Tracteur. Het programma bestond uit lezingen door inspirerende vrouwen (historica Annemie Rossenbacker en collectief MOOS), een geleid netwerkmoment en afsluitende receptie met verdere gelegenheid tot netwerken. Er waren een 60-tal vrouwen aanwezig. Nadien kreeg iedereen de kans om een enquête over dit evenement in te vullen. Daaruit kwamen zowel complimenten als goede verbetertips naar voren. Het hele verslag vind je hier terug.
Het volgende thematische netwerkmoment, dat de Kempense erfgoedsector zal organiseren in 2021, zal zich richten op culturele diversiteit.

Media over Tante Erfgoed

Downloads:

Conclusies:

Een uitwisselings- en netwerkmoment voor de hele regio op regelmatige basis is zeker nodig en zinvol.
Een afgebakende doelgroep als deel van het concept kan het concept versterken, aantrekkelijker maken.
Een netwerkmoment voor vrouwen of voor een andere afgebakende doelgroep organiseren kunnen we doen in wisselwerking / beurtrol met Expeditie Erfgoed, een gala van de Kempense Erfgoedsterren en andere netwerkmomenten.

Algemene info

Meer weten? Contacteer ons!

Als je meer wil weten over het verloop en de resultaten van dit project, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Contact
cultureelerfgoed@erfgoednoorderkempen.be
014/44.33.62