Je bent hier:

ERFGOEDPAND VERBOUWEN

Plan je werken aan een waardevol erfgoedpand? Dan moet je soms rekening houden met extra voorschriften.

Hoe weet ik of mijn pand erfgoedwaarde heeft?

Je huis kan opgenomen zijn op de Vlaamse inventaris van het bouwkundig erfgoed. Via de databank kan je zoeken o.b.v. verschillende zoektermen, via het geoportaal van het Agentschap Onroerend Erfgoed kan je zoeken op kaart of adres. Het pand kan ook beschermd zijn als monument of liggen in een beschermd stads- of dorpsgezicht.

 

Wat moet ik doen?

  1. Contacteer Erfgoed Noorderkempen om je bouwplannen te bespreken met de erfgoedconsulent vooraleer je een omgevingsvergunning aanvraagt:

 

Caroline Daemen of Charlotte Delannoye

0472 13 27 61 of 0470 91 78 52

caroline.daemen@erfgoednoorderkempen.be of charlotte.delannoye@erfgoednoorderkempen.be

  1. De erfgoedconsulent gaat na hoe de plannen invloed hebben op de erfgoedwaarden a.d.h.v. een plaatsbezoek of grondige screening van de plannen. Het is belangrijk dat je duidelijk aangeeft hoe je de werken wil aanpakken en hoe je ervoor zal zorgen dat de erfgoedwaarden van je pand behouden blijven.
  2. De erfgoedconsulent geeft een preadvies waarin de erfgoedwaarden worden besproken en de geplande ingrepen worden ge√ęvalueerd.
  3. Is het preadvies gunstig, kan je verder met je aanvraag voor een omgevingsvergunning. Is het preadvies voorwaardelijk gunstig of ongunstig, dan moet je de plannen aanpassen vooraleer je verder kan met je aanvraag voor een omgevingsvergunning.

Ga hier na of jouw pand erfgoedwaarde heeft.

Contacteer onze erfgoedconsulent bouwkundig erfgoed.

Caroline Daemen
Charlotte Delannoye

Mobiel: 0472 13 27 61
Mobiel: 0470 91 78 52

Kantoor: 014 44 33 85

caroline.daemen@erfgoednoorderkempen.be
charlotte.delannoye@erfgoednoorderkempen.be