Je bent hier:

COLLECTIEBEHEER

Wat?

Erfgoedcollecties komen in verschillende maten en gewichten. Het belang van een erfgoedcollectie wordt vooral bepaald door wie ze samenstelde en door haar leeftijd. Elk type van object moet je anders bewaren. Het beheren van erfgoedcollecties is met andere woorden maatwerk.

Hoe?

Als je gebruik wil maken van onze dienstverlening is een plaatsbezoek een eerste voorwaarde. Zo leren we de collectie, de bewaaromstandigheden, de geschiedenis en het beheer ervan beter kennen. Pas daarna kunnen we samen een verbeteringstraject uitstippelen. Een eerste stap daartoe is de collectieregistratie. Elke object moet genummerd zijn en beschreven zijn in een online digitaal systeem. Erfgoed Noorderkempen beschikt daarvoor over registratiesoftware en een online erfgoedportaal. Doorgaans zorgen we tegelijkertijd voor een digitalisering en een verbetering van de depotsituatie, reiniging en verpakking van ieder object.

Dit is een groot werk waarvoor je best veel bekwame handen nodig hebt. Daarom beschikt Erfgoed Noorderkempen via Allemaal Digitaal ook over een eigen team van goed opgeleide vrijwilligers.

Doorzoek heel wat Kempense collecties op het Kempens Erfgoedportaal

Contacteer onze erfgoedconsulenten bij vragen

014 44 33 62

cultureelerfgoed@erfgoednoorderkempen.be