Je bent hier:

ARCHIEFBEHEER

Wat?

Elk archief kun je beschouwen als een vorm van erfgoed. Of het nu om het archief van een bedrijf, een school, een sportclub, een plaatselijke HAFABRA-vereniging gaat of een privéarchief gaat, is niet van belang. Als het erom gaat dit erfgoed beter te beheren kan Erfgoed Noorderkempen je op weg zetten met advies.

Hoe?

Een eerste voorwaarde om van onze dienstverlening gebruik te kunnen maken, is een plaatsbezoek. Zo kunnen we de volledige archiefcontext leren kennen en begrijpen. Pas daarna stellen we samen een plan van aanpak op. Via Archiefbank Kempen beschikken we over een online registratiesysteem. Daarnaast kunnen we ook de nodige zuurvrije kartonnen dozen, mapjes en binders voorzien, om alles beter te bewaren voor toekomstige generaties. Tot slot bieden we ook ondersteuning voor de verbetering van het depot waarin het archief bewaard word.

Ook gemeenten en OCMW’s kunnen op onze ondersteuning rekenen voor hun archiefwerking. Deze ondersteuning zit vervat in onze intergemeentelijke archiefdienst

Doorzoek archieven via de Archiefbank Kempen

Contacteer ons voor meer informatie

014 44 33 62

cultureelerfgoed@erfgoednoorderkempen.be